Babymassage

Babymassage

Babymassage is woordloos communiceren. Wat voel je onder je handen en hoe reageert je baby daarop. Het is een uitwisseling van liefdevol contact, waarin je elkaar beter leert kennen. Uit onderzoek blijkt dat jonge kinderen zich emotioneel en fysiek goed ontwikkelen als ze regelmatig liefdevol aangeraakt worden. Ook hebben zij een evenwichtiger zenuwstelsel, een sterker immuunsysteem en betere spijsvertering. De huid is de grootste tastorgaan. De babymassage is eenvoudig en makkelijk om te leren zodat je ook thuis jouw baby fijn kunt masseren. Babymassage versterkt de band met je baby. Je baby voelt zich veilig en geborgen en raakt vertrouwd met het eigen lijfje en geniet van de aanraking en de aandacht.

Lichamelijk contact is daarom heel belangrijk voor de emotionele, lichamelijke en geestelijke ontwikkeling van je baby. Verder heeft de massage een positieve invloed op: veel huilen, darmkrampjes, overstrekken, in- en doorslapen.

De babymassage is geschikt voor baby’s tussen de 5 weken en 9 maanden oud.

De babymassage bestaat uit verschillende babymassage methodes; Shantala en Biorelease massage. Naast de babymassage doen we ook een aantal baby yoga oefeningen.

Babymassage in Haarlem en Heemskerk
Privéles babymassage

De babymassage is een privéles, alle aandacht voor jou en je kindje. Ik geef de les bij jou thuis op een tijd die voor jullie uitkomt. In twee lessen (totaal EUR 75,-) leer je de volledige massage die wordt afgewisseld met baby yoga. Een les duurt ruim een uur. Je krijgt een kleurenreader met alle informatie en duidelijke foto’s van de massage.

Buiten een straal van 10 km van Heemskerk worden reiskosten in rekening gebracht.