Coaching-zwanger-Mamasteyoga-Heemskerk-zwangerschapsyoga

Het woord doula komt uit het Grieks en betekent ‘dienende vrouw’. Een doula is een ervaren en kundige vrouw, die aanstaande ouders op een niet-medische manier ondersteunt tijdens de zwangerschap, de geboorte van hun baby en in de periode erna.

Doula

De voordelen van een doula

Uit onderzoek blijkt dat een doula een groot positief effect heeft op de bevalling;

 • Vaker een spontane bevalling
 • Kortere bevallingsduur
 • Minder kans op bij-stimulatie / weeën-opwekkers
 • Minder behoefte pijnbestrijding
 • Minder kans op een kunstverlossing
 • Minder kans op keizersnede

6 Weken na de geboorte;

 • Hoger aantal borst voedende moeders
 • Moeders voelen zich beter over zichzelf en de baby

Wanneer kies je voor een doula?

Een doula kan een waardevolle keuze zijn in verschillende situaties. Wellicht spreekt het je aan om gedurende de gehele bevalling ondersteuning te hebben. Dit is vooral waardevol als je een minder positieve ervaring hebt gehad bij een vorige bevalling en graag een betere herinnering wilt creëren. Als alleenstaande moeder of wanneer je partner niet aanwezig kan of wil zijn, biedt een doula de geruststellende aanwezigheid die je nodig hebt. Ook als je aanziet tegen de naderende bevalling, kan een doula je helpen met het verlichten van zorgen en angst. Bovendien is een doula geschikt als je specifieke wensen hebt voor de bevalling, zodat je optimaal gehoord en begeleid wordt tijdens dit belangrijke moment in je leven.

Een doula past bij jou/jullie als:

 • Het lijkt jou een prettig idee
 • Als je het fijn vindt dat er iemand continue aanwezig is voor ondersteuning
 • Wanneer je minder goed terug kijkt op je vorige bevalling
 • Als je een alleenstaande moeder bent of als je partner niet bij de bevalling kan of wil zijn
 • Als je erg tegen de bevalling opziet.
 • Als je speciale wensen hebt t.a.v. de bevalling

(Extra) ondersteuning

Voor zowel zwangere als partner

Ervaring

Kennis en ervaring in het ondersteunen tijdens een geboorte vanuit vertrouwen en ontspanning

Voorbereiding

Volledige voorbereiding inclusief oefeningen en praktische tips

Hoe werkt het?

Ik voel me bevoorrecht om bij geboortes te mogen zijn, gezamenlijk bereiden we ons voor.

Vrijblijvende kennismaking

We starten met een vrijblijvende kennismaking bij jullie thuis. Dan bespreken we de verwachtingen en maken we eventueel een vervolgplan.

Drie sessies voor de bevalling

We ontmoeten elkaar in ieder geval 3 keer, dit zijn sessies van 2 á 3 uur. Hier brengen we jullie persoonlijke geboorteplan in kaart, delen jullie verwachtingen en (eventuele) angsten en onzekerheden.

Beter Bevallen

Samen met je partner verdiepen we ons in de workshop Beter Bevallen en Bekken in Balans. Op deze manier krijgen jullie beide tools om te oefenen.

Zwangerschapsyoga privé

Naast de workshops nodig ik je ook uit tot beweging, bewustzijn en ontspanning tijdens een zwangerschapsyoga sessie.

De Geboorte

Vanaf 37 weken zwanger ben ik 24/7 voor je bereikbaar. Als de bevalling begint zorg ik dat ik binnen anderhalf uur bij jullie ben. Tijdens de geboorte zal ik jullie continue begeleiden en ondersteunen. Ik help je met ontspanning, ademhaling, bevalhouding. Tevens bewaak ik de grenzen en wensen en ondersteun ik de partner. Ik vertrek pas weer als de baby een paar uur oud is (in overleg). 

1 maand later

Ongeveer een maand na de geboorte kom ik langs voor een afsluitend gesprek om de geboorte na te bespreken en eventuele vragen te beantwoorden.

Aanvullende informatie

Hieronder tref je nog extra informatie aan, staat er een antwoord niet tussen? Schroom niet om contact op te nemen.

Kosten

Het tarief voor doula-begeleiding bedraagt € 995,-. Indien er behoefte is aan meer sessies dan is dat in overleg mogelijk tegen een meerprijs.

Gratis kennismakingsgesprek

€ 995,- (eenmalig)

Contract

Als jullie mij als doula kiezen, tekenen we beiden een contract om de verwachtingen over en weer duidelijk te hebben. Na een boeking vraag ik een aanbetaling van € 100,-. Het overige bedrag breng ik in rekening rond week 37 van de zwangerschap.

Eventuele overige kosten

Buiten een straal van 10 kilometer vanaf Burgerbrug vraag ik een kilometervergoeding van 0,23 cent per kilometer.

Eventuele onkosten (zoals reiskosten en parkeren) breng ik apart in rekening.

Back-up

Ik werk samen met een vaste back-up. In het kleine geval dat ik niet aanwezig kan zijn tijdens de bevalling (door o.a. ziekte, overmacht o.i.d.) zal zij beschikbaar zijn om jullie onvoorwaardelijk te steunen tijdens de geboorte.

Veelgestelde vragen

Zit jou vraag er niet bij? Neem contact met mij op

Wat als de bevalling start voor 37 weken?

In dat geval doe ik er alles aan om er toch bij te kunnen zijn. 

Waar komt de term Doula vandaan?

Het woord doula komt uit het Grieks en betekent ‘dienende vrouw’. Een doula is een ervaren en kundige vrouw, die aanstaande ouders op een niet-medische manier ondersteunt tijdens de zwangerschap, de geboorte van hun baby en in de periode erna.

Hoe verloopt de communicatie?

Ik ben goed telefonisch beschikbaar, de factuur en dergelijke zul je per e-mail van mij ontvangen. De overige communicatie zal via telefoon of WhatsApp verlopen. 

Wat houdt de workshop 'Beter Bevallen' in?

Tijdens deze workshop neem ik je mee in het geboorteproces. Je krijgt duidelijke uitleg met praktische tips en tricks voor jou en je partner. Ik leer je hoe je de geboorte positief kan beinvloeden.

Sinds kort kan je de Beter Bevallen workshop ook geheel online volgen, als dat de voorkeur heeft geef dit dan aan. 

Wat houdt de workshop 'Bekken in Balans' In?

Je bekken hebben een grote rol tijdens de zwangerschap en de geboorte. De spieren en ligamenten in en rondom het bekken maken een verandering door tijdens de zwangerschap. Daarover leer je wat er precies gebeurt en waarom. Door oefeningen leer je de balans en ruimte te creëren rondom het bekken om de baby uit te nodigen om in de optimale geboortepositie te komen.

Dient mijn partner bij alle sessies aanwezig te zijn?

Dit bespreken we in het kennismakingsgesprek. Afhankelijk van jullie wensen kunnen we de aanwezigheid per sessie bepalen. De workshop ‘Beter Bevallen’ geeft absoluut duidelijke en praktische tools waar de partner echt iets aan heeft, dus dat raad ik in ieder geval aan.