Workshops

Workshop Beter Bevallen

Door kennis en vertrouwen je bevalling positief beïnvloeden.

Wil je weten hoe je zelf je bevalling positief kan beïnvloeden? Wil je weten hoe jij en je partner als een team kunnen samenwerken tijdens de geboorte van jullie baby? Wil je in een relaxte sfeer, een informatieve workshop die niet zweverig is?

In 1 sessie bereid je je samen voor op de bevalling. Duidelijke uitleg over het geboorteproces met praktische tips en trics voor jou en je partner.

De kosten voor een workshop bedraagt €175,- inclusief een cursusmap. De workshop geef ik 1 op 1 op een ochtend, middag of avond bij jullie thuis en duurt 2 à 2,5 uur. 

Feedback van stellen die de workshop hebben:

“Super veel info en praktische tips”

“Fijn, informeel en goed verzorgd”

“Leerzaam en gezellig in 1!”

“Leuk, informeel, informatieve avond, niet zweverig”

              “Duidelijke informatie in een relaxte sfeer”         

                                                                                    

Workshop Bekken in Balans

Hoe houding, beweging en oefening kunnen bijdragen aan een soepele bevalling.

Wil je weten hoe je met eenvoudige oefeningen je lichaam optimaal kunt voorbereiden op een voorspoedige geboorte? Wil je weten hoe je ruimte kunt maken in je bekken, zodat je baby de optimale geboorte positie in kan nemen? Heb je bekkenpijn tijdens de zwangerschap? Lag je eerdere baby tijdens de geboorte in een andere positie zoals sterrenkijker?

In 1 sessie krijg je inzicht in de spieren en ligamenten in en rondom het bekken en waarom deze een belangrijke rol spelen tijdens zwangerschap en geboorte. Daarnaast leer je oefeningen aan die balans en ruimte creëren in en rondom het bekken om de baby uit te nodigen om in een optimale geboortepositie te komen.

De kracht van de workshop zijn de praktische oefeningen en duidelijke theoretische onderbouwing. Jullie gaan onder begeleiding hiermee aan de slag en voelen zo direct welke invloed dit heeft op je lichaam. De workshop is onder andere gebaseerd op de technieken van Spinning Babies, kennis vanuit de Fysiotherapie en bewegingen vanuit de zwangerschapsyoga Birthlight.

De kosten voor een workshop zijn €175,- inclusief een cursusmap met een duidelijk oefenschema.

Je kunt zowel 1 workshop volgen als beide in willekeurige volgorde. Indien je je voor beide workshops aanmeld, ontvang je een korting en betaal je een totaal bedrag van €275,- voor beide workshops.

“De workshop Bekken in Balans was ontzettend leuk en leerzaam om te volgen. Echt een aanrader voor iedere zwangere en haar partner. Ook voor een hoogzwangere is de workshop goed te doen. Maria en Krista zijn twee hele lieve en professionele cursusleidsters. Met hun achtergrond kan je er ook vanuit gaan dat ze weten waar ze het over hebben. Ze leggen stap voor stap uit hoe je bekken werkt en welke oefeningen je voor- en tijdens de geboorte kan doen om de geboorte zo soepel mogelijk te laten verlopen. Het zijn fijne oefeningen om thuis met je partner te doen en de oefeningen voegen ook echt stuk voor stuk iets toe. Er zitten naar ons idee geen overbodige oefeningen tussen en het valt ook reuze mee hoeveel tijd het in beslag neemt om thuis te oefenen. Na een aantal keer oefenen merk je al duidelijk verschil. Je bekken wordt stabieler en soepeler. Ook geeft het inzicht en daardoor vertrouwen in het geboorteproces als je weet hoe je bekken werkt. Het is leuk dat de partner op deze manier ook een belangrijke bijdrage kan leveren aan het geboorteproces. De workshop werd lekker informeel gegeven en er was genoeg ruimte voor oefenen, het stellen van vragen en een kopje thee. We kijken er met veel plezier op terug. We hadden gewild dat we dit bij de geboorte van ons eerste kindje hadden geweten. Aanrader dus!” Geert-Jan en Iris.

De workshops heb ik met veel plezier opgezet en samengesteld met Maria Postma van De Geboortestudio. Maria is fysiotherapeut en hypnobirth docent en samen bundelen we onze passie, kennis en kwaliteiten.

Maria Postma & Krista Beentjes