Sinds 2017 ben ik trotse eigenaresse van Mamasté. Mamasté betekent de mama in mij groet de mama in jou en is een speelse variant op Namasté. In India groeten ze elkaar met Namasté en betekent ik buig voor je of het licht in mij groet het licht in jou.

Krista Mamasteyoga zwangerschapsyoga doula stuitliggingconsultMijn naam is Krista Beentjes (1981) en ik woon samen met Rutger en onze twee minimannen Troy (2012) en Stan (2014) in Burgerburg. Onlangs zijn wij hier, vanuit Heemskerk, naar toe verhuist. Samen met nog 2 gezinnen hebben wij hier een landgoed De Zeenimf gekocht, iets waar we al een aantal jaren samen naar op zoek waren. Vrijer wonen en leven en de dingen meer samen delen en dragen was iets wat ons allemaal erg aansprak. Evenals dichtbij de kust blijven wonen om gemakkelijk te kunnen gaan golfsurfen en uitwaaien. Verder ben ik in mijn vrije tijd graag op pad met het gezin en geniet ik van yoga, hardlopen, crossfit en paardrijden en steek ik graag mn handen in de klei om ons landgoedje zo eetbaar mogelijk te maken 🙂

De bevallingen van onze 2 zoons heb ik als zeer bijzonder, oerkrachtig en inspirerend ervaren. Het viel me daarna op dat er vrouwen waren met een tegengestelde ervaring en/of erg opzagen tegen de bevalling en ik voelde sterk de behoefte om een bijdrage te leveren aan een soepele, zachte bevalling.

Hierdoor ben ik in 2016 de doula opleiding bij JJ Doula in Amsterdam gaan volgen. Als doula begeleid ik vrouwen en partners tijdens de zwangerschap en de bevalling. Daarnaast heb ik in april 2017 de yogadocenten opleiding aan De Blauwe Vlinder in Beverwijk met veel plezier afgerond. In september 2017 heb ik bij Birthlight, de Perinatal Teacher Training Certificate 1 behaald en in februari 2019 de Perinatal Teacher Training Certificate 2. Daarnaast volg ik regelmatig workshops/ lezingen/ conferenties op vakgebied zoals bijvoorbeeld Spinning Babies 1 en 2 daagse trainingen van Jennifer Walker, Ina May Gaskin, Anna Verwaal, Amy Wright Glenn en Woman’s Health Academy.

Zwangerschapsyoga cursus geven voelt voor mij als een prachtige combinatie. Waarin ik mijn plezier en kennis als yogi en doula kan delen met (aanstaande) mama’s. Daarnaast geef ik met veel plezier verschillende workshops en privélessen. Mijn missie is iedere zwangere alle kennis en vertrouwen in huis die bijdragen aan een soepele geboorte. Ik wens ieder mama en papa een bevalling toe waar zij met een goed gevoel op terug kunnen kijken.

Meer weten? Lees verder op zwangerschapsyoga en babymassage in Burgerbrug, Schagen, Petten, Bergen, Callantsoog, Schoorl en omgeving .