Met de zwangerschapsyoga creëer je een moment in de week voor jezelf, om bewust bij je zwangerschap stil te staan, te ontspannen en in beweging te zijn. Door het volgen van yoga lessen tijdens je zwangerschap zorg je voor je flexibiliteit, aandacht voor je ademhaling, balans tussen spanning en ontspanning, je leert je lichaam beter kennen en maakt bewust contact met je kindje. Ook krijg je vaak meer vertrouwen in jezelf, je lichaam en de bevalling.

Doordat ontspanning en ademhaling iedere les terugkomen raak je hiermee vertrouwd en kun je het straks tijdens de bevalling makkelijker toepassen. Een bewuste en vrije ademhaling is belangrijk tijdens een bevalling. Hierdoor kun je ondanks de intensiteit van de bevalling toch ontspannen blijven. Verder zijn er ook spierversterkende oefeningen deze zijn belangrijk voor tijdens de zwangerschap, denk aan je rug en je benen, maar ook voor tijdens de bevalling. Daarnaast krijg je veel tips en info over alles rondom jouw zwangerschap en bevalling.

Tijdens de cursus komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod;

 • Ademhalingsoefeningen
 • Versoepelen en verstevigen van de spieren
 • Ontspanningstechnieken
 • Innerlijke rust en vertrouwen
 • Geboorteplan
 • Pijnstilling
 • Aandacht voor het bekken en de bekkenbodem
 • Mindset
 • Bevalhoudingen
 • Oefeningen en tips voor na de bevalling
 • 1 partnerles

Tijdens de partnerles krijgen jullie veel informatie en praktische tips, op deze manier ga je als een team de bevalling in.

Lesdata en tarieven

De zwangerschapsyoga cursus wordt gegeven in de St Joseph school in Burgerbrug. De cursus bestaat uit 10  lessen voor €157,00 met maximaal 8 zwangeren. Dit is inclusief 1 partnerles (les 8) en een cursusmap. De les start om 19:15 en eindigt rond 20:45. Een cursus volgen is fijn aan het einde van je zwangerschap, gezien je dan een extra stukje ruimte en ontspanning in je lijf goed kan gebruiken. Daarnaast ben je vaak ook mentaal meer gericht op de geboorte, wat goed aansluit op de thema’s die behandeld worden tijdens de les.

Start data zwangerschapsyoga cursus seizoen 2024/2025;

 • Start 2 september, laatste les 11 november
 • Start 18 november, laatste les 3 februari
 • Start 10 februari, laatste les 14 april
 • Start 12 mei, laatste les 14 juli

Tijdens de zomervakantie wordt er geen zwangerschapsyoga cursus aangeboden.

* Geen les in verband met schoolvakanties 2024; 22 juli t/m 1 september, 28 oktober, 23 en 30 december.

*Geen les in verband met schoolvakanties 2025; 17 februari, 28 april, 5 mei, 21 juli t/m 24 augustus en 20 oktober.

Een proefles is in verband met vaste groepen en beperkte cursusruimte niet mogelijk.

Het lesgeld uiterlijk 2 weken voor aanvang van de cursus overmaken, in termijnen voldoen is niet mogelijk. De factuur wordt verzonden na de eerste les, deze is daarmee direct een bewijs van betaling en deelname en kun je indienen bij je zorgverzekering. Afhankelijk bij welke maatschappij en hoe je verzekerd bent, wordt er soms een deel van de cursus vergoed. Mamasté is alleen aangesloten bij de Viva!Zorggroep.

Indien er tekort aanmeldingen voor de cursus zijn, zal je hier 2 weken voor aanvang van de cursus van op de hoogte worden gebracht.

Let op! Sommige mailaccounts herkennen krista@mamasteyoga.nl niet, dus deze kan helaas in je spam/ongewenste map terecht komen.

Privéles

Naast de groepslessen zwangerschapsyoga cursus is er ook de mogelijkheid tot privéles. Deze les wordt helemaal afgestemd op jouw wensen. De privéles wordt gegeven bij jou thuis in de omgeving van Schagen, Warmenhuizen, Schoorl, Bergen, Alkmaar en Heemskerk.

Privéles bedraagt €75,- per les van 1,5 uur of 5 lessen voor €350,-. Minder of meer lessen ook mogelijk in overleg.

Deze privélessen geef ik met veel plezier bij jou thuis op een samen overeengekomen dag en tijdstip.

“Iedere keer keek ik weer uit naar de zwangerschapsyoga les van Krista. En nog krijg ik een blij gevoel als ik eraan terug denk. Eerst leerzame theorie in een ontspannen sfeer onder het genot van een kopje thee, daarna fijne yogaoefeningen, om volledig te ontspannen en bewust met onze kleine Broes bezig te zijn. Tijdens de bevalling gaven de tips en oefeningen die Krista mij geleerd heeft tijdens deze cursus en de workshop Beter Bevallen rust en vertrouwen. Het heeft positief bijgedragen aan het verloop van mijn bevalling. Het heeft mij de juiste kennis en vertrouwen gegeven, om de bevalling gecontroleerd te laten verlopen waarbij onze kleine Broes geen moment in de problemen is gekomen. Krista heeft mij tijdens de 26 uur durende pittige bevalling ondersteund. Mijn man en ik kijken dankzij de begeleiding van Krista terug op een magische geboorte van onze zoon! Wij hebben hierdoor kunnen genieten van dit mooie moment en zijn Krista erg dankbaar voor haar ondersteuning”. Nick, Manon en Broes  

Heb je nog vragen? Neem dan vrijblijvend contact met mij op.

Edit