Docenten

Over de naam Mamasté
Mamasté betekent de mama in mij groet de mama in jou en is een speelse variant op Namasté. In India groeten ze elkaar met Namasté en betekent ik buig voor je of het licht in mij groet het licht in jou.

Krista

Krista docente zwangerschapsyoga Heemskerk en HaarlemMijn naam is Krista Beentjes (1981). Ik woon in Heemskerk samen met Rutger en onze twee minimannen Troy (2012) en Stan (2014). In mijn vrije tijd ben ik graag op pad met het gezin. Daarnaast geniet ik van yoga en ben ik graag buiten in de tuin, op het strand en in de duinen. Verder houd ik van hardlopen, paardrijden en golfsurfen.

De bevallingen van mijn 2 zoons heb ik als zeer bijzonder, oerkrachtig en inspirerend ervaren. Het viel me daarna op dat er vrouwen waren met een tegengestelde ervaring en ik voelde sterk de behoefte om een bijdrage te leveren aan een soepele, zachte bevalling.

Hierdoor ben ik in 2016 de doula opleiding bij JJ Doula in Amsterdam gaan volgen. Als doula begeleid ik vrouwen en partners tijdens de zwangerschap en de bevalling. Daarnaast heb ik in april 2017 de yogadocenten opleiding aan De Blauwe Vlinder in Beverwijk met veel plezier afgerond. In september 2017 heb ik bij Birthlight, de Perinatal Teacher Training Certificate 1 behaald en in februari 2019 de Perinatal Teacher Training Certificate 2. Daarnaast volg ik regelmatig workshops/ lezingen/ confirenties op vakgebied zoals bijvoorbeeld Spinning Babies 1 en 2 daagse trainingen van Jennifer Walker, Ina May Gaskin, Anna Verwaal, Amy Wright Glenn.

Zwangerschapsyoga cursus geven voelt voor mij als een prachtige combinatie. Waarin ik mijn plezier en kennis als yogi en doula kan delen met (aanstaande) mama’s. Ik wens ieder mama en papa een bevalling toe waar zij met een goed gevoel op terug kunnen kijken.

 

Meer weten? Lees verder op zwangerschapsyoga en babymassage in Heemskerk.